A krumplit héjában megfőzöm, hideg vízzel leöblítem, meghámozom, áttöröm és egy tálcán szétterítem, hogy minél nagyobb felületen távozzon belőle a víz. Amíg hűl, összekeverem a háromféle lisztet, a “gumikat” és a sót. Utána a krumplit a tojásokkal és a zsírral együtt beleöntöm a karos robotgép táljába és a dagasztókart használva néhány perc alatt homogén masszává keverem, majd hozzáadom a lisztkeveréket és sima tésztává gyúrom. Amíg kicsit állni hagyom, az apró barackokat megmosom, kimagozom és a mag helyére egy-egy kávéskanál fahéjas cukrot teszek. Itt jön a technológiai eltérés. Ezt a tésztát nem lehet nyújtani, én kézben szoktam megformálni a gombócokat a ragadós tésztából. Ehhez egy kistányérba kevés rizslisztet készítek magam mellé. Minden egyes gombóc megformázása előtt belenyomom a tenyeremet, így sohasem ragad hozzá a tészta. Egyszerre egy nagy, púpos evőkanál tésztát veszek ki a tálból és oválisra lapogatom a kezemben. Belerakom a barackot, a két hosszabb szélét ráhajtogatom és a rövid oldalait is összedolgozom. Végül kerekre formálva tálcára teszem. Ez a gombóc tökéletesen fagyasztható. Én eddig 60 db-ot fagyasztottam le és főztem már belőle gombócot. Kiválóan működik! Nagyon forró vízben főzőm, mindig csak néhány darabot. Amíg a gombócok főnek kevés olajban megpirítok gluténmentes zsemlemorzsát. Amikor feljött a gombóc a tetejére akkor 2-3 perc után már szedem is ki, rá a pirított morzsára. Aki nagyon édesen szereti még egy kis fahéjas cukrot szórhat rá! (Én szoktam! ;-))