1. A főtt burgonyát a kenyérliszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és az élesztőt. 2. Egy tálkában elkeverjük a tojásfehérjéket, az olajat, az almaecetet és a vizet, és az egészet a burgonyás lisztkeverékhez adjuk. Robotgéppel jól elkeverjük, hogy egynemű, ragacsos tésztát kapjunk. 3. Lefedjük, a duplájára kelesztjük, majd belesímítjuk egy kiolajozott 30×40 cm-es sütőlemezbe. 200 fokon 15 percig elősütjük. 4. Megkenjük a finomra zúzott fokhagymával és sóval elkevert tejföllel. Rászórjuk a lilahagyma-karikákat és a szalonnakockákat, és további 15 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 3 percben grillfokozaton kicsit rápirítunk. 1 nagy tepsi kenyérlángos lesz belőle.