Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Gluténmentes duplacsokis Sacher-torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Gluténmentes duplacsokis Sacher-torta

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
    • 80 perc
    • Személyek 8
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share


    26 cm-es tortaformához: Keverjük ki gépben a tojássárgáját, kókuszviráglisztet és a vajat, de nem túl hosszan, nehogy a hő hatására megolvadjon a kókuszvirágcukor. Utána jön a dió és az étcsoki. Ezzel is keverjük, daráljuk, majd a holland kakaópor a vanília, a szódabikarbóna, a balzsamecet krém és a csipet só is az aprítóban landol, és nyomjuk a gépet fáradhatatlanul. Ezután a tojás fehérjéket nem túl kemény habbá verjük, a csoki masszát egy nagy keverőtálba tesszük és szilikon lapáttal a habot 3 részletben lazán hozzákeverjük. Önthető, nem túl folyékony masszát kell kapnunk. Kivajazott sütőformába, vagy szilikon formába beletesszük, elegyengetjük, és sütőben alsó-felső sütéssel 180°C-on 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy ne legyen nyers. Ha ügyesek vagyunk szaftos, de nem nyers tésztát kell kapnunk. Sütőrácsra kiborítjuk, ami eddig alul volt az lesz most fent. A sárgabarack lekvár: Miközben a torta sül, felmelegítünk 4-5 ek sárgabarack lekvárt (én xyliteset használtam) 2 tk sütőrummal, és még forrón a forró tortára csurgatjuk. (Itt a lényeg, hogy a forró tortára csurgatott forró folyadék a torta mélyebb rétegeibe képes hatolni, ezáltal nem csak a tetején lesz barackos, hanem a tészta kitágult pórusain mélyebbre jut, és jó szaftos lesz. Plusz pont, hogy a tetejére a csoki glazúrt is könnyebben rá tudjuk varázsolni.) Így hagyjuk egy negyed órát pihenni. Közben elkészítjük a glazúrt. A glazúr: Vízgőz fölött egy fém edénybe a vajra szitáljuk a kakaóport, majd a cukrot is hozzákeverjük, és felolvasztjuk, kevergetjük, míg homogén, majonéz állagú nem lesz. Ha kell, akkor a mandulatejjel lazítjuk. A tortáról habkártya segítségével lesimítjuk a fölösleges sárgabarack lekvárt, és a cca. 80°C-os glazúrral a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Egy éjszaka jót tesz neki, szigorúan torta búra alatt, hogy ne száradjon ki.

    miele01

    previous
    Jameson whisky torta
    next
    Rántott hús másképp Benjáminnal
    previous
    Jameson whisky torta
    next
    Rántott hús másképp Benjáminnal

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here