Olvasszunk fel a csokoládéból 5 dkg-ot, a maradékot kockázzuk apróra. Az apró szemű vagy porcukrot adjuk a lágy vajhoz és keverjük össze alaposan robotgéppel, ha van. Az olvasztott csokoládét és a kakaóport keverjük a vajas masszához. Mossuk meg a tojást és adjuk a keverékhez, majd a lisztet és a szódabikarbónát, végül pedig a felaprított csokoládét is keverjük a masszához. Gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a tepsit. Fagylaltgombóc vagy nagyobb dió nagyságú adagokat, gömböket helyezzünk a tepsire (kb. 10 cm-re egymástól, mert szétterül sütés közben). 180 °C-on süssük 10-12 percig (ne égjen meg a csokoládé), majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsin kihűlni (megkeményedni).