A bordát megtisztítjuk és megfűszerezzük a fűszerkeverékkel.
A hagymát meghámozzuk és félbevágjuk, majd a többi zöldséggel együtt egy tepsire rakjuk. A céklát is meghámozzuk és feldaraboljuk, hozzáadjuk a rozmaringot és ráöntjük a mézet, majd sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá fahéjat, vagy gyömbért is. Ezt a keveréket is a többi zöldség mellé rakjuk a tepsire, egy kis zsiradékkal leöntjük, és sütőbe tesszük. Sütés alatt fontos, hogy gőzt is adjunk hozzá, ezért klímavezérlés programra tesszük, vagy kombi gőzpárolóban készítjük el.
Felhevítünk egy serpenyőt, mikor már forró, beletesszük a húst. Oldalanként 3-3 percig sütjük, hozzáadjuk a héjastul megtört fokhagymát és a rozmaringot, majd beleszúrjuk a hústűt, és betesszük a sütőbe. 210°C-on sütjük addig, amíg a maghője eléri a 64°C-ot (kb 8-10 perc).
Ha elkészült, a zöldségekkel tálaljuk.