Összedaraboljuk a megmosott újburgonyát, gőzpárolóban 10-12 perc alatt megfőzzük, majd picit megsózzuk. A szűzpecsenyét előkészítjük: leszedjük a farok- és fejrészét, lehártyázzuk a húst, a felesleges zsiradékrészeket leszedjük. Elfelezzük hosszában, 3 egyforma vastagságú fonatot vágunk belőle. Alaposan megborsozzuk, majd elkezdjük összefonni, majd egy fogvájó segítségével megtűzzük. A főzőfelületet felmelegítjük, egy kevéske zsiradékot rácsurgatunk, és mehet rá a hús. Szép aranybarnára sütjük a két oldalát, és a dijoni mustárral átkenjük, és még pirítjuk egy picikét. Az elkészült szűzpecsenyét megsózzuk. Egy indukciós főzőlapon elkezdjük a köret elkészítését. Egy kevés vajat felolvasztunk serpenyőben, a megpárolt burgonyát belerakjuk, majd egy kevés medvehagymás pesztóval megízesítjük.