A cukorkészítmények főzésénél nagyon fontos a tiszta környezet és edényzet, mert az esetleges szennyeződésektől a cukor ledöglik, és használhatatlanná válik. Figyeljünk erre! A kockacukrot és a vizet tiszta edényben tegyük a tűzhelyre, ha felforrt, kis hab keletkezik rajta, ezt szedjük le egy kanállal, majd mossuk körbe vizes ecsettel. Tegyük bele az ecetet, ezzel a savas anyaggal invertáljuk a cukrot, így nem fog visszakristályosodni a főzet. Majd lassan forraljuk tovább, míg el nem éri a 115 °C-ot. Ha nincs cukorhőmérőnk, akkor két ujjunk között egy csepp cukorszirupból próbáljunk szállat húzni, ha sikerül, akkor megfelelő sűrűségű a szirupunk. Öntsük ki sima hideg felületre (a legjobb választás a márvány), és várjuk, míg kihűl kb. 40 °C-ra. Ezután egy kártya segítségével addig mozgassuk, míg be nem sűrűsödik és ki nem fehéredik. További felhasználásig légmentesen tároljuk.