A 120 g cukrot előzőleg felforrósított kis nyeles lábosban feltesszük a tűzre egy-két ek vízzel.Amikor gesztenyebarna a színe, lehúzzuk a tűzről, ismét kevés vízzel hígítjuk (vigyázzunk, fröcsköl), ismét a tűzre tesszük, míg szirupszerű nem lesz az állaga.Ezt a karamellás szószt egyenletesen elosztjuk 6 előkészített egyadagos pudingformába, majd ezeket félretesszük.A tejes-tejszínes keveréket tűzre tesszük, hozzáadjuk a rúd vaníliát és a citromhéjat, majd a 180 g cukrot.Ha felforrt, vegyük le a tűzről.Külön tálban összekeverjük a tojásokat a tojássárgájával, hozzákeverjük a langyos tej-tejszín keveréket, s energikusan felverjük habverővel.Ezzel a keverékkel töltjük fel a karamellával bélelt formákat.Magas falú tepsibe állítjuk őket, felöntjük kétharmadig meleg vízzel, 45 percre 140 °C-os sütőbe tesszük.A kész pudingot éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk, másnap forró vízbe mártjuk, tányérra borítjuk.Hidegen tálaljuk. (A karamell mézzel is készíthető.)