Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Ferrero torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
500.00 g török mogyoró
6.00 db tojásfehérje
180.00 g cukor
160.00 g darált pörkölt mogyoró
20.00 g liszt
6.00 db tojássárgája
2.00 db tojás
60.00 g cukor
100.00 g mascarpone
400.00 ml állati tejszín
300.00 g tejcsokoládé
110.00 g mogyoró paszta
200.00 g étcsokoládé

Ferrero torta

Konyha:
  • 70 perc
  • Személyek 8

Ingredients

Leírás

Share


Pörköljünk meg 500 g török mogyorót 180°C-on 25 perc alatt, majd takarjuk le nedves konyharuhával és hagyjuk állni 5 percig, így könnyen ledörzsölhetjük a héját. 110 g-ot tegyünk kávédarálóba, vagy kutterba és addig járassuk, míg el nem pépesedik. Ez lesz a házi mogyorópasztánk. A többit vágjuk durván darabosra, ebből használunk majd a piskótába. A maradékot tegyük félre a díszítéshez. A piskótához a 6 tojásfehérjéből és a 180 g cukorból verjünk nem túl kemény habot, majd óvatosan keverjük bele a liszttel elkevert 160 g darált mogyorót. Osszuk a masszát kétfelé, és kenjünk belőlük 23 cm átmérőjű kerek lapokat, majd süssük meg 220°C-os előmelegített sütőben 12-15 perc alatt. A tejcsokoládé mousse-hoz a 200 g tejszínt habosítsuk fel a mascarponéval. A 2 tojást a 60 g cukorral vízgőzön hevítsük forróra (maximum 85°C-ig), majd kihűlésig habosítsuk. Az olvasztott tejcsokoládét keverjük el a tejszín felével, majd lazítsuk a tojáshabbal és a többi tejszínhabbal. Szedjük kétfelé a krémet, és az egyik felébe keverjük bele a 110 g mogyorópasztát. Ha nem vagyunk elég biztosak magunkban, adjunk a krémhez 3 lap zselatint. A ganache-hoz a 200 ml tejszínt forraljuk, fel majd keverjük el benne az étcsokoládét. Ha langyosra hűlt áthúzhatjuk vele a tortát. Az egyik kihűlt piskótát helyezzük egy 23 cm átmérőjű tortakarikába. Kenjük rá a mogyorós krémréteget, majd helyezzük rá a másik piskótát, és terítsük el rajta a többi tejcsoki mousse-t (egy keveset tegyünk félre). Tegyük egy éjszakára mélyhűtőbe. Másnap egy hajszárítóval olvasszuk le a fémkarikát, és a félretett krémmel kenjük körbe a tortát., majd húzzuk át ganache-sal és az alját panírozzuk be a maradék mogyoróval.

miele01

previous
Szilvás marcipános ostoros kalács
next
Raguleves
previous
Szilvás marcipános ostoros kalács
next
Raguleves

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here