Olvasó üzemmód
1 0
Add to Meal Plan
Feketeerdő torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
5.00 db tojás
4.00 db tojássárgája
150.00 g cukor
150.00 g liszt
100.00 g étcsokoládé
2.00 üveg meggybefőtt
150.00 g kukoricakeményítő
700.00 g rum
350.00 ml állati tejszín
1.00 g fehércsokoládé
vaníliarúd kikapart belseje
cseresznyepálinka

Feketeerdő torta

Konyha:
    • 90 perc
    • Személyek 8

    Ingredients

    Leírás

    Share


    Az öt darab egész tojást, a négy sárgáját, a sót és a cukrot együtt kihabosítjuk. Egy kevés habbal keverjük el az olvasztott csokoládét, majd forgassuk össze a többi tojáshabbal és óvatosan keverjük bele a lisztet. Kaparjuk a masszát piskótakarikába és süssük meg 160 °C-os előmelegített sütőben 45 perc alatt. A maggykrémhez egy kevés meggy lével oldjuk fel a keményítőt, a többit turmixoljuk össze, majd forraljuk fel és sűrítsük be a keményítővel. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, vagy akár vörösborral. Miután kihűlt keverjük át, szükség szerint hígítsuk egy kis meggy lével. A vaníliakrémhez a tejszínt a vaníliával forraljuk fel, majd keverjük el benne a fehércsokoládét. A krémet hűtsük vissza legalább 9 °C-ra, ehhez érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni. Ha lehűlt, óvatosan habosítsuk ki, és keverjünk bele cseresznyepálinkát ízlés szerint. Torta töltése A piskótát vágjuk el négyfelé. A két krémet töltsük nyomózsákba, majd a krémeket felváltva körkörösen nyomva, töltsük be a tortát. Ízlés szerint díszítsük. (tejszínhabbal, magozott meggyel, csokiforgáccsal, stb…)

    miele01

    previous
    Tepertős pogácsa
    next
    Rebarbarás spárgasaláta
    previous
    Tepertős pogácsa
    next
    Rebarbarás spárgasaláta

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here