Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Farsangi fánk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
500.00 g liszt
200.00 ml tej
40.00 g élesztő
50.00 g porcukor
60.00 g olvasztott vaj
5.00 db tojássárgája
olaj
baracklekvár
porcukor

Farsangi fánk

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot és az élesztőt egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 10 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Kelesszük, míg duplája nem lesz – vagy gőzpárolóban 30 percig 40°C-on. Kb 2 cm vastagságúra nyújtva egy szaggatóval kiszúrjuk, majd 15 percig pihentetjük. Forró olajas serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A fánk jobban felduzzad, ha sütés közben a serpenyőt betakarjuk a fedővel. Tálaláskor porcukorral és baracklekvárral ízesítjük.

miele01

previous
Erdei gyümölcsös pite (tej és tojásmentes)
next
Nektarinos sütemény
previous
Erdei gyümölcsös pite (tej és tojásmentes)
next
Nektarinos sütemény

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.