Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Eszterházy torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
50.00 ml rum
300.00 g vaj
50.00 g enyhén pörkölt darált dió
5.00 db tojás sárgája
125.00 g cukor
0.25 db vaníliarúd kikapart belseje
250.00 ml tej
20.00 g liszt
260.00 g enyhén pörkölt darált dió
300.00 g cukor
300.00 g tojásfehérje

Eszterházy torta

Konyha:
  • 120 perc
  • Személyek 12

Ingredients

Leírás

Share


Felvert lap A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lisztet és a diót. A masszából öt lapot kenünk zsírozott-lisztezett tepsire, és kisütjük 210°C-on 10 perc alatt. Krém A tejet felforraljuk a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojással kikevert cukrot, és 85°C-ig hevítjük – folyamatos keverés mellett. A tűzről levéve hozzáadjuk a diót. A langyosra hűlt főzetet kihabosítjuk a vajjal és a rummal. Töltés A krémet négyfelé osztjuk és az öt lap közé töltjük egyenletesen. A kidermedt torta tetejét lekenjük forró lekvárral, és áthúzzuk 40°C-os fondánnal, amibe csokoládéval pókháló mintát spinelünk. A torta oldalát dióval panírozzuk.

miele01

previous
Lecsó
next
Bonbon tojáslikőrrel
previous
Lecsó
next
Bonbon tojáslikőrrel

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.