Olvasó üzemmód
6 0
Add to Meal Plan
Eredeti dobostorta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
6.00 db tojás
100.00 g porcukor
100.00 g liszt
35.00 g olvasztott vaj
4.00 db tojás
200.00 g porcukor
235.00 g teavaj
17.00 g vaníliás cukor
35.00 g kakaómassza
35.00 g kakaóvaj
200.00 g étcsokoládé

Eredeti dobostorta

Konyha:
  • 90 perc
  • Személyek 8
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share

Dobostorta recept

A tojássárgáját kihabosítjuk 50 g porcukorral, a tojásfehérjét a maradék 50 g porcukorral nem túl kemény habbá verjük. A két tojáshabot óvatosan összekeverjük, majd beleforgatjuk a lisztet és az olvasztott vajat.

Hány rétegű a dobostorta?

Hatfelé osztjuk a piskótamasszát, és 22 cm átmérőjű lapos köröket kenünk belőlük zsírozott-lisztezett lemezen.

Dobostorta piskóta sütése

Előmelegített 210 °C-os sütőben 10-12 perc alatt világosra sütjük. Amint kisült a piskóta, vékony késsel alávágunk.

Dobostorta krém készítése

A krémhez olvasszuk meg vízgőzön a kakaómasszát, a kakaóvajat és az étcsokoládét, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró. Habosítsuk ki a vajat a vaníliás cukorral. A 4 egész tojást a 200 g porcukorral folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük (maximum 85 °C). Ha felmelegedett, akkor kihűlésig habbá verjük. A kihűlt tojáshabot és a vajhabot keverjük össze, és közben csurgassuk hozzá a felolvasztott, de nem forró kakaómasszát, kakaóvajat és csokoládét. Keverjük simára a krémet. A krémmel töltsünk össze öt kihűlt piskótalapot.

Dobostorta teteje

A hatodik lapot húzzuk át olvasztott cukorral (dobos cukor, célszerű mokkacukorból készíteni), és osszuk 20 részre.

miele01

previous
Nektarinos sütemény
next
Spárgakrémleves véres hurka gombóccal
previous
Nektarinos sütemény
next
Spárgakrémleves véres hurka gombóccal

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here