Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Erdei gyümölcsös pite (tej és tojásmentes)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
30.00 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
12.00 dkg vaj
1.00 dl víz
8.00 dkg nádcukor
1.00 csipet fahéj
351.00 g erdei vegyesgyümölcs
3.00 ek nádcukor
1.00 tk mézeskalács fűszer
3.00 dl víz

Erdei gyümölcsös pite (tej és tojásmentes)

Tulajdonságok:
    • 60 perc
    • Személyek 8
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share


    A tészta száraz hozzávalóit összemorzsoljuk (aprítógéppel egyszerűbb) a vajjal. A vizet apránként adagolva (nem biztos, hogy felveszi az 1 dl-t, ez liszt függő) összeállítjuk a tésztát, melyet fóliával letakarva hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a tölteléket. Tegyük a gyümölcsöket egy lábosba, adjuk hozzá a fűszereket, majd kis lángon melegítsük, amíg levet ereszt. Ha friss gyümölcsből készül, ez a lépés elmarad, a gyümölcsöket és fűszereket a felfőzött pudingba keverjük. Keverjük össze a pudingport a vízzel, adjuk hozzá a cukrot, és főzzük meg, majd keverjük össze a gyümölcsökkel. Gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a piteformát, vagy egy hőálló tálat. Vegyük elő a hűtőből a tésztát, vegyünk le egy nagyobb diónyi darabot, ezt tegyük vissza a hűtőbe, majd a sütemény tetejére reszeljük. A maradék tésztát nyújtsuk 3-5 mm vastag kör alakra. A kinyújtott tésztát óvatosan tekerjük a nyújtófára és emeljük át, majd görgessük le a tálba, a peremét egyenletes magasságra igazítva. Süssük elő 8-10 percig. Tehetünk a közepébe száraz babot, ha anélkül sütjük és kissé megemelkedik az alja, akkor sütés közben picit szúrjuk meg, és nyomjuk le hőálló kesztyűvel, mert forró, így kiszorul alóla a levegő. Ha elősült a tészta, terítsük el egyenletesen a gyümölcsös keveréket, és reszeljük (tökreszelőn), vagy morzsoljuk a tetejére a maradék tésztát. Tegyük a süteményt vissza a sütőbe és °C-on süssük készre 20-25 perc alatt.

    miele01

    previous
    Gluténmentes almatorta
    next
    Farsangi fánk
    previous
    Gluténmentes almatorta
    next
    Farsangi fánk

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here