Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Epres palacsinta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
5.00 dl tej
25.00 dkg liszt
5.00 dkg cukor
4.00 db tojás
50.00 dkg eper
5.00 dkg cukor
Malaga bor

Epres palacsinta

Konyha:
  • 30 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Epres palacsinta recept

A palacsintához a tojásfehérjéjét a cukorral együtt felverjük, felhabosítjuk. A lisztet, tejet és tojássárgáját egy másik edénybe rakjuk, szépen csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadunk még egy csipet sót és a folyékony vajat, ezt újból elkeverjük. Majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzá keverjük a tésztához, úgy, hogy ne törjük meg.

Palacsinta sütése

Ezután a forró Teppan Yakin aranyabarnára sütjük a kis palacsintáinkat.

Eper öntet elkészítése

Miközben sülnek a palacsinták elkészíthetjük az eper öntetet Ehhez az epreket vágjuk félbe, majd a cukrot egy közepes edényben karamellizáljuk meg. Mikor szép aranybarna – vigyázzunk, ne égjen oda – öntsük fel a Malaga borral. Ehhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd 4-5 percig hagyjuk összeforrni.

miele01

previous
Medvehagymás tortellini
next
Mediterrán rétes
previous
Medvehagymás tortellini
next
Mediterrán rétes

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.