A levendulakrémhez a 200 ml tejszínt a 20 g cukorral, a citromhéjjal és a vaníliával felforraljuk, majd levesszük a főzőlapról, belekeverjük a levendulát és a beáztatott lapzselatinokat. Kicsit állni hagyjuk, majd az egészet leszűrjük. Félgömbformákba töltjük, majd betesszük a mélyhűtőbe. Az amarántos csokilapokhoz az olvasztott csokoládét vékonyan elkenjük szilikonos sütőpapíron és megszórjuk pattogatott amaránttal. Ha megdermedt felvágjuk a megfelelő méretűre. Ez lesz a desszert alsó lapja Az eper mousse-hoz az egész tojásokat elkezdjük habosítani, közben az epret és a cukrot felfőzzük 105 °C-osra, majd hozzácsurgatjuk a tojáshabhoz és kihűlésig habosítjuk. A fehércsokoládét fellazítjuk a tejszínhab felével, végül a többi összetevőt is hozzáadjuk, és lazán simára keverjük. A krémet a piramisformába öntjük, kb. a feléig. A közepébe helyezzük a kifagyasztott levendulás félgömböt, majd lezárjuk a csokilappal. Mélyhűtőben keményre dermesztjük. A kész desszertet áthúzhatjuk ganache-sal, vagy lefújhatjuk csokoládéval.