A fehércsokoládét felolvasztjuk, egy vaníliarúd magját kiszedjük, majd egy citrom reszelt héjával összekeverjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromos vaníliás keveréket, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel, és lazán belekeverjük a lisztet. 160°C-os előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.
Tipp: A fehércsokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt. A fehércsokoládét csak azután keverjük bele a tojássárgás masszába, ha már felvertük a fehérjét. Ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.
Az eperkrémhez a tejszínt forraljuk fel, keverjük simára benne a fehércsokoládét, majd turmixoljuk bele az epret. A krémet le kell hűtenünk minimum 9 °C-ra, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakával lefőznünk és hűtőben pihentetnünk. A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni és már nem tudjuk helyrehozni.