Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Ekler fánk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
6.00 db tojás
200.00 g liszt
200.00 ml olaj
200.00 ml víz
1.00 csipet
1.00 csipet cukor
1000.00 ml tej
2.00 db tojássárgája
50.00 g liszt
90.00 g keményítő
6.00 db tojásfehérje
245.00 g cukor
1.00 csipet
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje

Ekler fánk

Konyha:
  • 90 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share

Ekler fánk recept

Tegyünk fel 1:1 arányban olajat és vizet forrni sóval és cukorral. Ha felforrt, keverjük bele a lisztet, és hevítsük tovább folyamatos keverés mellett, míg el nem válik az edény oldalától. Ekkor robotgép segítségével egyenként keverjük bele a tojásokat, és keverjük simára a masszát. Nyomózsák segítségéve, szilikonos sütőpapírra dresszírozzunk kb. 15 cm hosszú csíkokat.

Ekler fánk sütése

Előmelegített 180-200 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt süssük egyenletesen aranybarnára. A kihűlt fánkokat mártsuk ki kávéval színezett fondanttal, majd vágjuk le a felső harmadukat, hogy “”kalapjuk”” legyen.

Ekler fánk krém készítése

A krémhez keverjük csomómentesre a tojássárgáját, a lisztet, a keményítőt, a vaníliát 200 ml tejjel, ez lesz a sűrítő anyag. A maradék 800 ml tejet forraljuk fel. A forró tejből kb. 200 ml-t keverjünk a sűrítő anyaghoz. Ezt a folyamatot nevezzük hőkiegyenlítésnek. Ezután a sűrítő anyagot folyamatos keverés mellett csurgassuk a forrásban lévő tejhez és az egészet főzzük tovább, míg el nem kezd fényesedni. Közben habosítsuk ki a tojásfehérjét a cukorral és a sóval, végül keverjük össze a lefőzött anyagot a tojáshabbal.

A fánk elkészítése

A forró krémeshabot töltsük nyomózsákba, és dresszírozzuk a fánkokba. Ha kihűlt a krémes hab, dresszírozzunk a tetejére kávés tejszínhabot. Végül tegyük vissza a tetejére a levágott kalapját.”

miele01

previous
Pizzatorta
next
Borban párolt körte
previous
Pizzatorta
next
Borban párolt körte

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here