1. lépés A gorgonzolából golyókat formálunk. 2. lépés Az eperből és a 100 g porcukorból késztsünk eperlekvárt. Az epret a cukorral együtt hevítsük fel (a főzőlapon: 6-os fokozaton), majd miután szétfőtt, turmixoljuk össze. 3. lépés Készítsük el közben a habcsókokat is. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját félre lehet tenni egy későbbi sütemény sütéséhez. Majd a fehérjét a porcukorral kezdjük el felverni. Akkor van készen, ha már majdnem teljesen kemény (vigyázzunk, ne habosítsuk túl). Utána tegyük bele egy habzsákba (6-os csövű), és az általunk választott méretű, átmérőjű alakzatokat formáljunk (mi 100 Ft méretőeket csináltunk) egy tepsire (használjunk sütőpapírt). 100°C-on 40-45 percig sütjük. 4. lépés A gorgonzolagolyók burkolása. Adjuk a cékla levéhez egy edénybe a Kappa zselésítő port, majd forraljuk fel. Ez az anyag már 80 °C-on köt. Ez azért jó, mert ha a hideg golyókat már belemártjuk, meg fog kötni, nem kell a kihűlésre várni – bár pár percet azért érdemes várni. Mártsuk bele a golyókat a céklás anyagunkba, majd tegyük őket rögtön a tálalásra szánt tányérra. 5. lépés Tálalás: A bogyós gyümölcsökkel és a lekvárral tálaljuk a szép gorgonzolagolyókat.