A négy szelet kicsontozott sertéskarajt megmossuk, széleit bevagdossuk. Vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, és lisztben megforgatva egy kevés olajban vagy zsírban pirosra sütjük. Közben 8 dkg lisztből és ugyanannyi vajból világos (nem pirított) rántást készítünk, feleresztjük 6 dl tejjel, és sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve sűrű mártássá főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverünk 1/2 dl tejszínnel elvegyített 2 tojássárgáját, és belemorzsolunk kb.2 dkg vajat. Egy vékonyan kivajazott tepsibe (vagy tűzálló tálba) egy keveset öntünk a mártásból, erre ráfektetjük a hússzeleket, és mindegyik tetejére egy halom sós vízben főtt és levétől lecsurgatott karfiolt nyomunk. Ezt a maradék, mártással bevonjuk, a zsírral, amiben a hús sült, megöntözzük, a tetejét megszórjuk tetszőlegesen reszelt sajttal, meghintjük kevés zsemlemorzsával, és a sütőben szép pirosra sütjük