A nyersanyagokat pontosan kimérjük.A búzadarát átszitáljuk, a hideg zsírt keverőtálban fakanállal jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat is.Ezzel tovább keverjük, megsózzuk, majd hozzáadjuk a búzadarát is.Az egészet összekeverjük, és legalább fél óráig pihentetjük.A főzőlevet elkészítjük, és megsózzuk.A galuskákat beszaggatjuk a főzőlébe.Az evőkanalat a forrásban levő vízbe mártjuk, és a galuskákat hosszúkás alakúra megformázzuk.A művelet két kanállal is végezhető: az egyik kanálban levő daragaluska tésztából egy másik – forró vízbe mártott – kanállal alakítjuk ki a daragaluskát.A vizet ne forraljuk erősen, mert a galuskák egymásnak ütődnek és összetörnek.A főzést tehát lassú tűzön végezzük.A lábast időnként nagyon óvatosan mozgassuk meg, erre azért van szükség, hogy a daragaluskák ne tömörüljenek össze a lábas fenekén.A daragaluskák felpuhulását ellenőrizni kell: ha az átvágott daragaluska belsejében nem találunk nyers részt, a daragaluskák felpuhultak, a főzést befejezzük. Ezután saját főzőlevében tartjuk melegen tálalásig.A daragaluskákat szűrőkanállal emeljük ki a főzőléből úgy, hogy azok ne törjenek össze.