A szalonnát, hagymát és fokhagymát vágjuk nagyon apróra vagy reszeljük le, s pirítsuk meg az olajon. A paradicsomokat rövid időre tegyük forró vízbe, ezután húzzuk le a héját, távolítsuk el a csumáját, és vágjuk apróra. A paradicsomot vagy a szárított paradicsomot adjuk a szalonnás-hagymás keverékhez. Tegyük bele az oregánót és a fűszereket, és addig pároljuk, amíg sűrű mártást nem kapunk. Öntsük a mártást egy kivajazott tűzálló tálba. A cukkiniket hosszában vágjuk ketté, sózzuk meg, az összes többi hozzávalót pedig keverjük össze. Az összekevert hozzávalókat halmozzuk a cukkinik vágási felületére és simítsuk el. Fektessük egymás mellé a mártásba, és fedő nélkül süssük készre. Sütési mód: Forró levegő Hőfok: 170-190 °C Sütési hely: Alulról az első Sütési idő: 35-40 perc Energiatartalom: 1 adag: 1892 KJ/kcal Fehérje: 10 g Zsír: 36 g Szénhidrát: 19 g