Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Tegyünk papírkosárkákat egy muffinsütő formába. Alacsony hőfokon keverjük össze az étcsokoládét és a tejszínt egy lábosban, míg sima lesz. Hűtsük ki kissé a keveréket. Elektromos keverőben verjük fel a tojásokat a cukorral, majd óvatosan keverjük össze a csokoládéval. Szórjuk bele a lisztet, kakaót és sütőport, majd keverjük jól össze. Tegyünk a tésztából a sütőformákba egy-egy adagot. Süssük 15-20 percig. Akkor jó, ha egy hústűvel a tészta közepébe szúrva a tű tiszta marad, mikor kihúzzuk. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd vegyük ki óvatosan a sütőformából. Míg a muffinok sülnek, készítsük el az öntetet. Tegyük a hozzávalókat egy hőálló tálba, a tálat helyezzük egy lábos forrásban lévő víz fölé. Ne érjen a tál a vízbe. Kevergessük a gőz felett, míg lágy nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni. Vonjuk be a megsült muffinokat a csokoládémázzal, díszítsük kis cukorvirágokkal.