A gyümölcsöket mossuk vagy hámozzuk meg. Az almának és a körtének távolítsuk el a magházát, vágjuk a gyümölcsöket nagyobb darabokra, és tegyük univerzális sütőedénybe. A tojássárgáját a cukor kétharmad részével keverjük habosra. A vaníliarudat hegyes késsel vágjuk fel hosszában és kaparjuk ki a belsejét. A vaníliavelőt, a reszelt gyümölcshéjat, az étkezési keményítőt, a túrót és a mascarpone sajtot adjuk a kikevert tojáshoz, és jól keverjük össze. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, és lazán keverjük a túrókrémhez. A túrókrémet egyenletesen terítsük szét a gyümölcsökön, szórjuk meg barna cukorral, és előmelegített sütőben süssük aranysárgára. Sütési mód: Forró levegő Hőfok: 180 C Sütési hely: Alulról az első Sütési idő: 30-35 perc