Egy-két órára áztassuk be a csicseriborsót, majd kb. 25-30 perc alatt főzzük puhára egy kicsi sóval ízesítve. Hámozzuk meg a padlizsánokat hiányosan, majd daraboljuk össze a hagymát. Melegítsünk fel egy edényben egy kis olajat, de figyeljünk oda, nehogy megégjen. Ha felmelegedett az olaj, akkor rakjuk bele a hagymát majd sózzuk meg és pirítsuk meg. Vágjuk félkarikára a padlizsánokat és a megpirított hagymával jól összeforgatva ezeket is pirítsuk meg. Adjunk hozzá egy kis sót. Ne főzzük túl a csicseriborsót, mert ha lejön a héj, akkor szét fog esni. Ha a padlizsánok megpirultak, akkor rakjuk hozzá a megfőzött csicseriborsót. Rakjuk hozzá a paradicsomot majd keverjük össze az egészet, és egy fedő alatt 5, max. 10 percig pároljuk, végül tálalhatjuk is.