Csokicseppek elkészítéséhez szükségünk van 1 db A/4-es írásvetítő fóliára. Ennek a hosszanti irányából levágunk 3 db 20-22 mm vékony csíkot, fontos, hogy mindhárom egyforma vastag legyen. A három csíkból az egyiket keresztbe kettévágjuk. Az olvasztott és temperált csokoládét vékonyan a fóliacsíkokra kenjük egy kés segítségével, majd ha kissé dermedni kezd, akkor cseppformára hajlítjuk úgy, hogy a csokis része befelé nézzen. Végüket egy ruhacsipesszel rögzítjük, és fóliára fektetve dermesztjük. Így kapunk két kicsi és két nagyobb csokicseppet. Dermedés után a kisebbik cseppekről vegyük le a fóliát, és helyezzük a nagyobb cseppek közepébe. Az így kapott két csokiréteg közé fogjuk dresszírozni a túrókrémet. A túrókrémhez a lapzselatint 5 percre hidegvízbe áztatjuk, majd pici forró vízben feloldjuk. A tejszínt és a mascarponét együtt kihabosítjuk, majd az összes alapanyagot egy tálba téve gyors mozdulatokkal összekeverjük egy habverő segítségével. Az elkészült krémet nyomózsák segítségével a csokirétegek közé töltjük. Hűtőben pár órát dermesszük, míg meg nem húz a krém. A tányéron felállítva tálaljuk (esetleg egy csokipöttyel rögzíthetjük a tányérra), friss gyümölccsel díszítsük. Ennél a receptnél a csokoládétechnika a lényeg. Természetesen más krémekkel is elkészíthető.