1. A lisztet egy tálba szitálom. Egy habverővel belekeverem a tejet, a sót, és a tojássárgáját. 2. A tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot és egy csipet sót, tovább habosítom, és a tojásos tésztába keverem. 3. Egy nagy (fémnyelű) serpenyőben vajat hevítek, és beleöntöm a tésztát. A smarnit addig sütöm, míg az alja meg nem pirul. Ekkor az egészet serpenyővel együtt 200°C-ra előmelegített sütőbe teszem, így érhetjük el, hogy szép magasra feljöjjön a tészta és kívül is egyenletesen aranybarnára piruljon. 4. Kiveszem a serpenyőből és villával kisebb darabokra szaggatom. 5. A serpenyőben ismét kis vajat habosítok, ezen nádcukrot karamellizálok, megpirítom a mandulát és a szabálytalan darabokra szaggatott tésztát gyors mozdulatokkal átforgatom benne. 6. Friss almapürével szervírozom. (Az almát megfőzöm, majd a főzővízzel együtt összeturmixolom.)