A citromtorta alapja a linzertészta. A linzertésztát egy nyújtófával belenyújtjuk az edénybe. Ha nagyon tapadna, egy kis porcukorral megszórjuk. Ha kinyújtottuk a tésztát, az edény oldalára egyengessük fel. Mikor ezzel készen vagyunk, betesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt aranybarnára, készre sütjük. Ahhoz, hogy a tészta ne púposodjon fel, szárazbab nehezéket használunk: egy darab sütőpapírt teszünk a tészta tetejére, rászórjuk a babot és megsütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A citrom héját vékonyan meghámozzuk, a héjakat vékony csíkokra feldaraboljuk. Ha ezzel megvagyunk, porcukorral összekeverjük a héjakat és hozzáadjuk a citromok levét. Forrásban lévő vizestál fölé rakjuk. Kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásokat, és addig kevergetjük, amíg be nem sürűsödik. Fontos, hogy csak gőz fölött kevergessük. Akkor jó az állaga, ha pudingra emlékeztet. Ezután habverővel addig verjük, amíg egynemű anyagot nem kapunk. Ha az elősütött tésztánk elkészült, a babot félretesszük és megvárjuk, amíg a tészta visszahűl. Ha a krém már csak kézmeleg, akkor folyamatos kevergetés mellett beletehetjük a szobahőmérsékletű vajat. Ha a tészta kihűlt, ráöntjük a krémet, és egy habkártya segítségével szépen elsimítjuk a tetejét.