Gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát, pucoljuk meg, és finomra reszeljük le a céklát sajtreszelőn. Nyomjuk ki a levét, melyet tegyünk félre. Keverjük össze a tészta szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, szegfűszeg). Reszeljük hozzá a narancs héját és morzsoljuk össze a kinyomkodott, darált céklával. Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (víz, olaj, tojás), öntsük a szárazanyag keverékhez, és alaposan keverjük össze. A masszát öntsük a lisztezett tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el (benedvesített kanál hátlapjával könnyebb). 180 °C-on süssük 25-30 percig (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta). Amíg sül a torta, készítsük el a krémet: a mascarponét keverjük össze csomómentesre a cukorral, a félretett cékla levéből 1 ek-nyi mennyiséggel és a narancs 1 ek-nyi levével, majd ha kihűlt a torta, töltsük meg és díszítsük. Tippek: A sütemény jellegéből adódóan lehet 22-es formában is sütni, elegendő az összetevő, kicsit laposabb lesz. A cékla színe citrommal eltüntethető a kézről.