Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Cantuccini vagy Cantucci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
17.00 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
7.00 dkg nádcukor
1.00 kk sütőpor
2.00 db tojás
3.00 dkg vaj
20.00 dkg török mogyoró
20.00 dkg egész mandula

Cantuccini vagy Cantucci

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A sütőt begyújtjuk 180 °C-ra (4-es fokozat), és kibéleljük sütőpapírral a tepsit. A lisztet, cukrot, sütőport, az egész pucolt török mogyorót összekeverjük, a vajat felolvasztjuk (ne forrjon, épp csak elolvadjon), majd a tojásokat folyamatosan kevergetve hozzáadjuk. A vajas keveréket a száraz anyagokhoz adjuk, majd összegyúrjuk. Két vékony hengert formázunk, és a tepsibe tesszük, ahol picit lelapítjuk. 180 °C-on 20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és megvárjuk, míg kicsit kihűl, így könnyebb lesz szeletelni. A rudakat felszeleteljük 1 cm széles karikákra, 45 °C-os szögben. Az egyik vágott oldalára fektetve visszatesszük a szeleteket a tepsire, majd 180 °C-on 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tippek: Lehet a tésztába tenni csipet fahéjat, reszelt citrom- vagy narancshéjat, más magvakat (dió, pisztácia), aszalt gyümölcsöket. Várjuk meg, amíg a szeletek a tepsin kihűlnek (picit még száradnak), majd süteményes dobozban lehet tárolni.

miele01

previous
Parmezánleves
next
Almachips
previous
Parmezánleves
next
Almachips

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.