A sütőt begyújtjuk 180 °C-ra (4-es fokozat), és kibéleljük sütőpapírral a tepsit. A lisztet, cukrot, sütőport, az egész pucolt török mogyorót összekeverjük, a vajat felolvasztjuk (ne forrjon, épp csak elolvadjon), majd a tojásokat folyamatosan kevergetve hozzáadjuk. A vajas keveréket a száraz anyagokhoz adjuk, majd összegyúrjuk. Két vékony hengert formázunk, és a tepsibe tesszük, ahol picit lelapítjuk. 180 °C-on 20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és megvárjuk, míg kicsit kihűl, így könnyebb lesz szeletelni. A rudakat felszeleteljük 1 cm széles karikákra, 45 °C-os szögben. Az egyik vágott oldalára fektetve visszatesszük a szeleteket a tepsire, majd 180 °C-on 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tippek: Lehet a tésztába tenni csipet fahéjat, reszelt citrom- vagy narancshéjat, más magvakat (dió, pisztácia), aszalt gyümölcsöket. Várjuk meg, amíg a szeletek a tepsin kihűlnek (picit még száradnak), majd süteményes dobozban lehet tárolni.