Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Burgonyás pogácsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
700.00 g liszt
2.00 db tojássárgája
40.00 g élesztő
40.00 g
400.00 g vaj
0.50 kg Burgonya

Burgonyás pogácsa

Tulajdonságok:
    Konyha:
    • 60 perc
    • Személyek 10
    • Medium

    Ingredients

    Leírás

    Share

    Burgonyás pogácsa recept

    A kihűlt és áttört főtt burgonyát keverjük simára a vajjal és a sóval. Majd dolgozzuk bele a tojássárgáját és az élesztőt, végül gyúrjuk össze a liszttel.

    Elkészült pogácsa tészta pihentetése

    Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben.

    Burgonyás pogácsa formázása

    Másnap gyúrjuk simára, és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kerek kis kiszúróval szaggassuk ki, a tetejét kenjük meg egész tojással. Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.

    Milyen hőfokon süssük a burgonyás pogácsát?

    220-230 °C-os előmelegített sütőben 12-13 percig süssük.

    miele01

    previous
    Karácsonyi mézeskalács recept
    next
    Sertés szűzérmék szilvamártással
    previous
    Karácsonyi mézeskalács recept
    next
    Sertés szűzérmék szilvamártással

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here