Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Burgonyás blini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
35.00 dkg Burgonya
1.00 db tojás
2.00 dl langyos tej
1.00 ek tejföl
10.00 dkg liszt
0.50 tk sütőpor
1.00 kk cukor
2.00 ek
6.00 dkg snidling
vaj
tejföl
hagyma
füstölt hal
kaviár

Burgonyás blini

Tulajdonságok:
    Konyha:
      • 30 perc
      • Személyek 4
      • Medium

      Ingredients

      Leírás

      Share

      A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük. A megfőtt krumplit krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját, a tejfölt, a finomra aprított snidlinget, majd összedolgozzuk. A lisztet, sütőport, sót, cukrot összekeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Galuskatésztánál valamivel tömörebb tésztát kell kapjunk. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, amikor habzik, lapos eknyi adagokat helyezünk bele a tésztából. Formázhatjuk fémkarika segítségével, vagy csak anélkül, nagyjából szabályos, egyforma méretű körökre lapítva. közepes erősségű lángon, mindkét oldalát pirosra sütjük. A sütés elég lassú és hosszadalmas, akkor lehet megfordítani, amikor a palacsinták széle már pirulni kezd. Egy-egy adag kisütését követően a serpenyőt kitöröljük konyhai papírtörlővel, és friss vajat olvasztunk (különben égne). Fogyasztásig lehetőség szerint sütőben melegen tartjuk. Frissen kínáljuk, tetejére hideg tejfölt, egész finomra aprított hagymát és füstölt halra kaviárt teszünk.

      miele01

      previous
      Diós és mákos bejgli
      next
      Mazsolás kölespuding
      previous
      Diós és mákos bejgli
      next
      Mazsolás kölespuding

      Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

      A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

      Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here