A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük. A megfőtt krumplit krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját, a tejfölt, a finomra aprított snidlinget, majd összedolgozzuk. A lisztet, sütőport, sót, cukrot összekeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Galuskatésztánál valamivel tömörebb tésztát kell kapjunk. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, amikor habzik, lapos eknyi adagokat helyezünk bele a tésztából. Formázhatjuk fémkarika segítségével, vagy csak anélkül, nagyjából szabályos, egyforma méretű körökre lapítva. közepes erősségű lángon, mindkét oldalát pirosra sütjük. A sütés elég lassú és hosszadalmas, akkor lehet megfordítani, amikor a palacsinták széle már pirulni kezd. Egy-egy adag kisütését követően a serpenyőt kitöröljük konyhai papírtörlővel, és friss vajat olvasztunk (különben égne). Fogyasztásig lehetőség szerint sütőben melegen tartjuk. Frissen kínáljuk, tetejére hideg tejfölt, egész finomra aprított hagymát és füstölt halra kaviárt teszünk.