Karamellás piskóta:
A csokoládét felolvasztjuk, a vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk. Az olvadt csokoládét hozzákeverjük a kihabosított vajhoz, majd részletekben hozzáadjuk a tojásokat, végül óvatosan beleforgatjuk a mandulát és a sütőporos lisztet. Kb. 1,5 cm vastagon, 180°C –ra előmelegített sütőben – légkeverés nélkül készre sütjük (~25 perc).
A ganache-t kihabosítjuk a mandulapralinéval. Zsákba töltjük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt forráspontig melegítjük, elkeverjük benne a zselatint. Amikor a zselatin feloldódott, hozzákeverjük a csokoládét. Min. 4 órát pihentetjük 0-+6°C-os hőmérsékleten.
Az almapektint és a kristálycukrot összekeverjük. A pürét és a kockára vágott gyümölcsöt ~50°C fokig összemelegítjük. Hozzáadjuk a pektines cukrot, majd 103°C-ig forraljuk. Végül hozzákeverjük a citromlevet. Hűtőben min. 12 órát pihentetjük.