Egy tepsiben a csontokat 20-25 perc alatt 200-250 °C-os sütőben jól megpirítjuk. Nem baj, ha kicsit túl is sülnek, mert akkor intezívek az ízek igazán. Ahhoz, hogy elérjük a jellegzetes barnamártás ízt, egy kis karamellt is készíteni fogunk. Ha megsült a csont, beletesszük egy nagy lábasba. Akkor jó a mártás, ha fehéren lefő a csontról a hús. A tepsibe öntünk egy kis vizet, hogy a rápirult részeket leáztassuk. A lábasba vizet öntünk, és beletesszük a zöldségeket és az almát. Kevés kakukkfűvel, borssal megszórjuk. Ezután megsózzuk, és a tepsiből kiáztatott részeket is hozzáöntjük. Innen számítva 4-6 órán keresztül, lassú tűzön főzzük. Majd lisztet pirítunk szárazon, ezzel egy kicsit besűrítjük. Ekkor a cukrot karamellizáljuk. Szűrő segítségével a karamellhez hozzáadunk egy kis alaplevet, ezt sűrítjük a liszttel, közben kevergetjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a bort. Miután kiforraltuk a mártást, szűrön átszűrjük, még egyszer átforraljuk. Egészen sűrű anyagot kapunk.