A burgonyát gőzpárolóban megfőzzük. Kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk. Barna cukrot szórunk rájuk, és kiskanálnyi fahéjat, majd a pácban hagyjuk kb. 20-25 percig. Meghámozzuk, lereszeljük a burgonyát, vajat is rakunk bele, rétesliszt egy részét hozzáadjuk, tojást belerakjuk. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, 10-15 percig pihenni hagyjuk. Hengert formálunk belőle, és egy habkártya segítségével kis szeletkéket vágunk belőle. Érdemes lisztezett deszkára tenni. Mindegyik szeletkére rakunk egy barackot, amit körbebugyolálunk, hogy szép gombócot tudjunk formálni. Gyöngyöző vízbe belerakjuk, de egyszerre ne rakjunk bele sokat. Ha elkészült, beleforgatjuk a morzsába. Forrón vagy hidegen lehet tálalni.