A kicsontozott és felszeletelt húsokat megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban aranybarnára sütjük úgy, hogy előtte belisztezzük a húsokat. Összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát. A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát, és szép pörcösre sütjük. Ha elkészült, belerakjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát zsírjára visszapirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Rakunk hozzá egy kevéske pirospaprikát. Összekeverjük, kb. 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Elkészítjük a habarást: a tejfölt egy kk-nyi liszttel csomómentesre keverjük, a mártáshoz adjuk, és összeforraljuk. Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, s köretként galuskát adunk hozzá.