Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Bácskai rizseshús

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
2.00 g hagyma
4.00 db zöldpaprika
4.00 ek olaj
2.00 kk pirospaprika
25.00 dkg rizs
5.00 dl víz
6.00 db paradicsom
50.00 dkg sertéslapocka

Bácskai rizseshús

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felvágjuk, a paradicsomot, ha szeretnénk meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 4 ek olajat, és megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és az egészet további 20-25 percig pároljuk, azaz pörköltet készítünk. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A maradék 2 ek olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, 2-3 percig pirítjuk. A rizst a húshoz adjuk, felöntjük 5 dl forró vízzel, egy kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, felforraljuk, és áttesszük egy tűzálló tálba. (Miele edény: https://miele.hu/hu/webshop/tartozek/1285) Lefedjük, és a forró sütőben az egészet puhára pároljuk 20 perc alatt, ügyelve arra, hogy félidőben egyszer megkeverjük.

miele01

previous
Ciabatta
next
Lasagne karalábéval és mángolddal
previous
Ciabatta
next
Lasagne karalábéval és mángolddal

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.