A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felvágjuk, a paradicsomot, ha szeretnénk meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 4 ek olajat, és megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és az egészet további 20-25 percig pároljuk, azaz pörköltet készítünk. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A maradék 2 ek olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, 2-3 percig pirítjuk. A rizst a húshoz adjuk, felöntjük 5 dl forró vízzel, egy kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, felforraljuk, és áttesszük egy tűzálló tálba. (Miele edény: https://miele.hu/hu/webshop/tartozek/1285) Lefedjük, és a forró sütőben az egészet puhára pároljuk 20 perc alatt, ügyelve arra, hogy félidőben egyszer megkeverjük.