Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Aranygaluska

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
50.00 dkg liszt
10.00 dkg darált dió
10.00 dkg porcukor
1.00 db tojás
5.00 dkg vaj
0.50 db élesztő
1.00 db tojássárgája
0.50 dl tej
3.00 db tojássárgája
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
5.00 dkg cukor
1.00 ek liszt
5.00 dl tej

Aranygaluska

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 10
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


2,5 dl kézmeleg tejbe 1/2 csomag élesztőt, egy kis kanálnyi lisztet és cukrot teszünk. A 1/2 kg lisztet, vajat és az 1 tojás sárgáját hozzákeverjük a felfutott élesztős tejhez. Ezt addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. A kikent tepsit megszórjuk dióval, a tésztát vajjal kenjük be, és hagyjuk pihenni, majd szaggatóval megformázzuk. A kiszaggatott tésztadarabokat beleforgatjuk a dióba, majd elhelyezzük a tepsiben. Ezután 20-25 perc pihentetés következik. A galuskát 35-40 perc alatt 160-170 °C-on készre sütjük. Vanília sodó A tojássárgáját és a cukrot gőz felett elkeverjük, és hozzáadjuk az ek lisztet, majd a tejet.

miele01

previous
Mákos túrógombóc
next
Medvehagymás magyaros tabulé
previous
Mákos túrógombóc
next
Medvehagymás magyaros tabulé

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.