A gyufaszálnyi vastagra vágot céklát az olívaolajon megfuttatjuk, majd sóval, borssal és fahéjjal enyhén fűszerezzük, a citromlével és a mézzel meglocsoljuk, a reszelt citromhéjjal megszórjuk, és az egészet összekeverjük. Közben a húst sóval és őrölt borssal bedörzsöljük. A vajat megolvasztjuk, a hagymát megfonnyasztjuk benne. A tűzről lehúzzuk, majd a felkockázott ananászt, a tejfölt és a tojássárgáját hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselyemmel fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsával összedolgozzuk, hogy lágy masszát kapjunk. A pulykamellet egy kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük, azután olajjal kikent tepsibe tesszük. Az ananászos masszával betakarjuk, kissé rá is nyomkodjuk. 200 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.