A lisztbe belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a cukrot és pici sót. Belerakjuk a vajat, a tojást és 1 dl tejet. A tésztát egy dagasztógéppel összegyúrjuk. Közben meghámozzuk az almákat, és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A tésztát két részre szedjük, becsomagoljuk egy-egy zacskóba, és hűtőben 20 percet pihentetjük. Az almareszelékhez egy kis fűszeres cukrot adunk, ízlés szerint még további cukorral ízesíthetjük. Adjuk hozzá a citrom levét – így nem fog bebarnulni. Az egészet jól összekeverjük, átöntjük egy lábosba, és körülbelül 5 perc alatt megfőzzük az almát. Az egyik tésztát belenyomkodjuk egy piteformába, és megszórjuk az alját dióval. Rárakjuk a reszelt almás keveréket és a tetejét, majd megszórjuk dióval. A tetejére rárakjuk a tészta másik felét. A közepére lyukat vágunk, hogy szellőzni tudjon, a széleit pedig lenyomkodjuk. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, és porcukorral díszitjük.