Keverjük simára a lisztet a cukorral, citromlével, tejjel, tojással, vajjal és a sóval.Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, magozzuk, majd vágjuk hasábokra.Kevés vajat olvasszunk a serpenyőben, az almahasábok felét kör alakban tegyük bele.A palacsintatészta felét öntsük rá, majd lassú tűzön süssük meg, amíg a teteje már nem fénylik.A palacsintát csúsztassuk a tányérra, fordítsuk meg, és tegyük vissza a serpenyőbe.Lassú tűzön süssük további 2-3 percet, majd tegyük tányérra. Kb. 80 °C-os sütőben tartsuk melegen, amíg a másik palacsinta is elkészül.A cukrot egy edényben karamellizáljuk aranysárgára, öntsük fel tejszínnel, majd az így kapott mártást főzzük lassú tűzön kb. 10 percig.A két palacsintát vágjuk félbe, tálaljuk négy tányérra, tegyünk rá egy-egy gombóc vanília fagylaltot és locsoljuk körbe a karamell mártással.Sütési hely: Főzőlap Hőfok: 12-5 Sütési idő: Palacsinta/mártás: 10-15 perc palacsintánként