1. Melegítsd elő a sütőt 100 °C-ra. 2. Az almákat egy szeletelő segítségével vágjuk vékony szeletekre (lehet hullámos, úgy még izgalmasabban néz majd ki) – minél vékonyabb szeletekre vágjuk annál jobb. 3. Helyezzük szépen az almaszeleteket egymás mellé egy tepsibe. Ne lógjanak a szeletek egymásra. (használjunk sütőpapírt, de vigyázzunk, ne lógjon túl a tepsin). Amennyiben ízesíteni szeretnénk, szórhatunk rá egy kis fahéjas barnacukrot. 4. Tegyük a tepsiket az előmelegített sütőbe majd hőlégkeverés funkcióval süssük (100 °C) 1 órán keresztül. 5. Az egy óra eltelte után fordítsuk meg az almaszeleteket a tepsin, majd már hőlégkeverés nélkül, sima alsó-felső sütőprogramon süssük még 45 percet. Ennél az utolsó fázisnál figyeljünk az almaszeletekre, amennyiben úgy látjuk, vegyük ki előbb, mint 45 perc. 6. Miután megsült szépen, vegyük ki a sütőből a tepsiket és hagyjuk kint, hagyjuk kihűlni. Aszalás automatikus program Ezt a programot az aszalás (szárítás) általi hagyományos konzerválásra fejlesztették ki. A hőmérsékletet 80 és 100 °C között tudja beállítani. Alapfeltétele, hogy a gyümölcsök és zöldségek frissek és megfelelően érettek legyenek és ne legyenek megnyomódva. Tipp: Készítse elõ a szárítandó élelmiszert. Az almát esetleg hámozza meg, a magházat vágja ki és vágja fel kb. 0,5 cm vastag karikákra. A szilvát esetleg magozza ki. A körtét hámozza meg, magozza ki és vágja gerezdekre. Hámozza meg a banánt, é szeletelje fel. Tisztítsa meg a gombát, felezze meg vagy szeletelje fel. A petrezselymet vagy a kaprot szabadítsa meg a vastag száraktól. Terítse a szárítani valót egyenletesen az univerzális tepsire. Ha rendelkezésre áll, használhatja a rostélyt vagy a perforált Gourmet sütőtepsit is. Válassza ki: Speciális felhasználások. Érintse meg az “Aszalás”-t. Adott esetben módosítson a javasolt hőmérsékletet és állítsa be a sütési időt. Kövesse a kijelző utasításait. Szárítandó élelmiszer és szárítási idő: Gyümölcsök 2–8 óra Zöldségek 3–8 óra Gyógynövények* 50–60 perc * Mivel ennél a programnál a ventillátor be van kapcsolva, gyógynövények szárításához használja a Felső-alsó sütés üzemmódot 80–100 °C hőmérséklettel. Csökkentse a hőmérsékletet, ha a sütőtérben vízcseppek képződnek. Az aszalt gyümölcsnek teljesen száraznak, de puhának és rugalmasnak kell lennie. Eltörésnél vagy átvágásnál már nem folyhat ki belőle szaft.