Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Almachips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 kg alma

Almachips

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
  • 150 perc
  • Személyek 4
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share

1. Melegítsd elő a sütőt 100 °C-ra. 2. Az almákat egy szeletelő segítségével vágjuk vékony szeletekre (lehet hullámos, úgy még izgalmasabban néz majd ki) – minél vékonyabb szeletekre vágjuk annál jobb. 3. Helyezzük szépen az almaszeleteket egymás mellé egy tepsibe. Ne lógjanak a szeletek egymásra. (használjunk sütőpapírt, de vigyázzunk, ne lógjon túl a tepsin). Amennyiben ízesíteni szeretnénk, szórhatunk rá egy kis fahéjas barnacukrot. 4. Tegyük a tepsiket az előmelegített sütőbe majd hőlégkeverés funkcióval süssük (100 °C) 1 órán keresztül. 5. Az egy óra eltelte után fordítsuk meg az almaszeleteket a tepsin, majd már hőlégkeverés nélkül, sima alsó-felső sütőprogramon süssük még 45 percet. Ennél az utolsó fázisnál figyeljünk az almaszeletekre, amennyiben úgy látjuk, vegyük ki előbb, mint 45 perc. 6. Miután megsült szépen, vegyük ki a sütőből a tepsiket és hagyjuk kint, hagyjuk kihűlni. Aszalás automatikus program Ezt a programot az aszalás (szárítás) általi hagyományos konzerválásra fejlesztették ki. A hőmérsékletet 80 és 100 °C között tudja beállítani. Alapfeltétele, hogy a gyümölcsök és zöldségek frissek és megfelelően érettek legyenek és ne legyenek megnyomódva. Tipp: Készítse elõ a szárítandó élelmiszert. Az almát esetleg hámozza meg, a magházat vágja ki és vágja fel kb. 0,5 cm vastag karikákra. A szilvát esetleg magozza ki. A körtét hámozza meg, magozza ki és vágja gerezdekre. Hámozza meg a banánt, é szeletelje fel. Tisztítsa meg a gombát, felezze meg vagy szeletelje fel. A petrezselymet vagy a kaprot szabadítsa meg a vastag száraktól. Terítse a szárítani valót egyenletesen az univerzális tepsire. Ha rendelkezésre áll, használhatja a rostélyt vagy a perforált Gourmet sütőtepsit is. Válassza ki: Speciális felhasználások. Érintse meg az “Aszalás”-t. Adott esetben módosítson a javasolt hőmérsékletet és állítsa be a sütési időt. Kövesse a kijelző utasításait. Szárítandó élelmiszer és szárítási idő: Gyümölcsök 2–8 óra Zöldségek 3–8 óra Gyógynövények* 50–60 perc * Mivel ennél a programnál a ventillátor be van kapcsolva, gyógynövények szárításához használja a Felső-alsó sütés üzemmódot 80–100 °C hőmérséklettel. Csökkentse a hőmérsékletet, ha a sütőtérben vízcseppek képződnek. Az aszalt gyümölcsnek teljesen száraznak, de puhának és rugalmasnak kell lennie. Eltörésnél vagy átvágásnál már nem folyhat ki belőle szaft.

miele01

previous
Cantuccini vagy Cantucci
next
Túrós táska
previous
Cantuccini vagy Cantucci
next
Túrós táska

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here