A krémhez porítsuk le a cukrot, majd keverjük fehéredésig a tojások sárgájával. Ebbe a krémbe dolgozzuk bele a mascarponet, és a reszelt narancshéj felét. A tojások fehérjét kihagyhatjuk a receptből, de ha pici sóval kemény habbá verjük, a legvégén beleforgathatjuk a krémbe. Ettől habosabb lesz az állaga. A raguhoz hámozzuk meg a körtéket, és vágjuk őket kisebb kockákra. Citromlével locsoljuk meg őket. A nádcukrot a vajjal együtt karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a tejszínt. Amikor selymes állagú lesz, hozzáadjuk a körtéket, az aprított kakukkfüvet, és sózzuk. Pár percig együtt karamellizáljuk az egészet. Legvégül belekeverjük a narancs levét, és reszelt héját is. A mézeskalácsot durvára aprítsuk le. Főzzünk le egy csésze presszókávét. Rétegezés: Alulra kerüljön a morzsa, amit a kávéval kicsit meglocsolunk. Majd erre jön a körte a szószával együtt, és végül a mascarpone. Ha nagyobb pohárba mérjük, akkor a rétegezést ismételjük meg. A tetejére reszelt narancshéjat, rozmaring bóbitát, vagy morzsát tegyünk.