Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Áfonyás joghurttorta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
100.00 g vaj
100.00 g porcukor
100.00 g liszt
100.00 g tojássárgája
100.00 g darált cukrozott narancshéj
100.00 g mentalevél
100.00 g vaj
100.00 g porcukor
100.00 g liszt
5.00 g tojásfehérje
200.00 g kakaópor
25.00 ml tej
100.00 g kukoricakeményítő
15.00 g cukor
400.00 g vaj
100.00 g áfonya
0.50 g cukor
300.00 db citrom leve
375.00 g besamel alap
400.00 g joghurt
3.00 g tejszínhab
5.00 db citrom leve
zselatinlap

Áfonyás joghurttorta

  • 120 perc
  • Személyek 8
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share


Csomagoljuk be a tortakarika alját sütőpapírral és tegyük a tepsire. A vajat a porcukorral és a narancshéjjal habosra keverjük, egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat. Végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a felaprított mentalevelet. Kenjük szét az előkészített tortakarika aljában egyenletesen. Előmelegített 190°C-os sütőben 15 perc alatt süssük készre. A vajat a porcukorral keverjük habosra, majd keverjük bele a fehérjét, ezzel ikrássá és folyékonnyá válik, de ez nem baj. Óvatosan keverjük hozzá a lisztet. A bekevert anyagból kb. egy ek-nyit vegyünk ki, és keverjük bele a kakaóport. A kakaós piskótát tegyük sütőpapírra és mintázzuk meg fésűkártyával, majd kenjük rá a fehér piskótát. Az egész ne legyen vastagabb 3-4 mm-nél. 230°C-on süssük meg 4 perc alatt, ne pirítsuk. A keményítőt egy kevés tejjel feloldjuk. A többi alapanyagot összeforraljuk, és a keményítős résszel besürítjük. Az áfonyát és a cukrot összeturmixoljuk, majd miután felforraltuk, még öt percig sűrítjük, és belekeverjük a citromlevet. Jégágyon hűtjük. A csíkos piskótát méretre vágjuk és a tortagyűrű oldalához helyezzük, a narancsos piskóta széléből picit lefaragunk, és a tortakarika aljára helyezzük. A zselatinlapokat előkészítjük. A besamelt csomómentesre keverjük, belekeverjük a joghurtot és a citromleveket, majd a tejszínhabbal fellazítjuk. Belekeverjük, a zselatin 3/4 részét a többit félretesszük. A bekevert krémnek kivesszük az egyharmadát, és hozzákeverjük az áfonyaszószt (az áfonyaszószból is tegyünk félre egy-két eknyit a díszítéshez), valamint a félretett zselatint. A két krémmel márványosan betöltjük a tortát. A tetejét a maradék áfonyaszósszal díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük.

miele01

previous
Borleves
next
Bárányborda sült körtés, gránátalmás mángold levelekkel
previous
Borleves
next
Bárányborda sült körtés, gránátalmás mángold levelekkel

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here