A kovászunkat 8-10 órával a dagasztás előtt frissítenünk kell. 25 g anyakovászhoz adjunk 100 g kenyérlisztet és 80 g vizet, majd ebből vegyük ki a szükséges mennyiséget. A liszteket, és a vizet kimérjük, és 4-5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tálat takarjuk le, és 30-60 percig pihentessük.
Majd adjuk hozzá a kovászt, és ismét 4-5 percig dagasztjik. Végül hozzáadjuk a sót, és további 4-5 percig összedolgozzuk. Egy tálba belecsorgatjuk az olajat, és beletesszük a tésztát. Lefedjük, és 40 percig pihenni hagyjuk.
Ezután meghajtogatjuk, azaz felemeljük a tészta tőlünk távolabb eső szélét, óvatosan meghúzzuk, majd a tészta tetejére hajtjuk. Ugyanezt elvégezzük a tészta alsó szélével, majd megismételjük a másik két oldaláról is. A négyrét hajtott tésztát megfordítjuk a tálban, és ismét letakarjuk.
A hajtogatást még kétszer megismételjük 40 percenként. A harmadik hajtás után egy órát pihentetjük. Utána megint meghajtjuk,a pultra fordítjuk, és gömbölyűre húzzuk. Lefedjük, és 30 percig pihenni hagyjuk.
A pihentetett tésztát meghintjük liszttel, megfordítjuk és veknit formázunk belőle.
Egy szakajtót kibélelünk konyharuhával, meghintjük rizsliszttel, és a megformázott veknit fejjel lefelé belefektetjük, majd betakargatjuk.
12-14 órára betesszük a hűtőbe.
A sütő tepsit a sütővel együtt alaposan felmelegítünk 230 fokra. A megkelt tésztát óvatosan egy sütőpapírra fordítjuk, és a tetején pengével kb. 4mm mélyen, határozott mozdulattal bemetszéseket ejtünk. A sütőpapír segítségével átemeljük a forró tepsire, és betoljuk az előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
Végül a kisült kenyeret rácsra tesszük, és kihűtjük.