Először megfőzzük a rizst. A nyers rizst beletesszük egy zárt aljú gőzpároló edénybe, a rizshez képest kétszeres vízmennyiséggel.
A padlizsánokat félbe vágjuk, kikaparjuk a belsejét, és összekockázzuk.
A száraz magokat előbb megpirítjuk, majd összeaprítjuk. A forró edénybe beletesszük a garam masala fűszert, majd hozzátesszük az olajat és végül az összekockázott padlizsánt. Hozzáteszünk egy kanál fokhagymás gyömbérkrémet. A hagymát apróra vágjuk, a serpenyőbe tesszük, majd az egészet jó krémesre pirítjuk.
Utána beletesszük az aszalt gyümölcsöket, és az összedarabol halat.
A friss koriandert apróra vágjuk, és hozzáadjuk a töltelékhez. Néhány percig még összepirítjuk, majd hozzáadjuk a főtt rizst, és betöltjük a padlizsánba.
A sütőben megsütjük, a végén friss korianderrel és az apróra vágott magokkal megszórjuk.