Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Budapest Desszertje 2019

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
150 g vaj
135 g barna cukor
3 db egész tojás
20 g mandulaliszt
100 g liszt
100 g karamellás csokoládé
1 g sütőpor
25 g mandula praliné
335 g Tejszín
1 db zselatinlap
70 g fehércsokoládé
200 g őszibarack püré
100 g őszibarack kockára vágott
75 g cukor
7 g almapektin
10 g citromlé

Budapest Desszertje 2019

Konyha:
  • Személyek 4
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share

Budapest Desszertje 2019

Karamellás piskóta:

  • 150g vaj
  • 135g barnacukor
  • 3 db tojás enyhén felverve
  • 20g mandulaliszt
  • 100g liszt
  • 100g karamellás csokoládé (pl. Callebaut Gold/Zephyr Caramel)
  • 1g sütőpor

A csokoládét felolvasztjuk, a vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk. Az olvadt csokoládét hozzákeverjük a kihabosított vajhoz, majd részletekben hozzáadjuk a tojásokat, végül óvatosan beleforgatjuk a mandulát és a sütőporos lisztet. Kb. 1,5 cm vastagon, 180°C –ra előmelegített sütőben – légkeverés nélkül készre sütjük (~25 perc).

Mandulakrém:

  • 100g fehércsokoládés ganache
  • 25g mandulapraliné

A ganache-t kihabosítjuk a mandulapralinéval. Zsákba töltjük.

Fehércsokoládés ganache:

  • 335g tejszín
  • 1 db zselatinlap
  • 70g fehércsokoládé

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt forráspontig melegítjük, elkeverjük benne a zselatint. Amikor a zselatin feloldódott, hozzákeverjük a csokoládét. Min. 4 órát pihentetjük 0-+6°C-os hőmérsékleten.

Őszibarack kompót:

  • 200g őszibarackpüré
  • 100g kockára vágott őszibarack
  • 75g kristálycukor
  • 7g almapektin
  • 10g citromlé

Az almapektint és a kristálycukrot összekeverjük. A pürét és a kockára vágott gyümölcsöt ~50°C fokig összemelegítjük. Hozzáadjuk a pektines cukrot, majd 103°C-ig forraljuk. Végül hozzákeverjük a citromlevet. Hűtőben min. 12 órát pihentetjük.

extern

previous
Zsenge tökfőzelék párolt húsgombóccal
next
Töltött padlizsán csónakok
previous
Zsenge tökfőzelék párolt húsgombóccal
next
Töltött padlizsán csónakok

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here