Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Pisztáciás bejgli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pisztáciás bejgli

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Pisztáciás bejgli recept

A tészta elkészítéséhez felolvasztjuk a tejben az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a sertészsírt, a vajat, a sót, egy vanília rúd kikapart belsejét az élesztős tejet és belereszeljük a citrom és a narancs héját. Ezután elkezdjük összedolgozni a tésztát, majd mikor már kezd összeállni, akkor adjuk hozzá a tojás sárgáját.
A kész tésztát elosztjuk 4 db 240 g-os adagra, majd felgöngyölítjük őket és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Pisztácia töltelék elkészítése

A töltelékhez a pisztáciát megpörköljük a sütőben (170°C-on 8-10 perc), majd ledaráljuk. Hozzátesszük a zsemlemorzsát és összekeverjük.
A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a vörös áfonyát és egy vanília rúd kikapart belsejét. Egy lábosban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a szárazanyaghoz és elkeverjük. Egy tányérra tesszük hűlni. Mikor kihűlt 4 egyenlő részre osztjuk.

Bejgli tészta elkészítése

Kinyújtjuk a bejgli tésztát. A tölteléket rátesszük és egyenletesen elosztjuk rajta, majd feltekerjük. Ezután megsodorjuk a bejglit, hogy hosszabb legyen.

2 tojás sárgáját és 1 egész tojást elkeverek és lekenem a bejgliket, majd hideg, száraz helyen pihentetem, addig amíg rászárad a tojás. Utána megszurkálom és vékonyan lekenem tojás fehérjével, majd megint pihentetem addig, amíg megszárad.

Bejgli sütése

Ezután 185-190°C-os sütőben 28-30 percen keresztül sütöm.

extern

previous
Vaddisznó máj gránátalmás gesztenyés tabuléval
next
Gesztenyés borjúborda mézes sült zöldségekkel
previous
Vaddisznó máj gránátalmás gesztenyés tabuléval
next
Gesztenyés borjúborda mézes sült zöldségekkel

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here